Lovitură pentru Radu Mazăre. Fostul edil din Constanţa a fost arestat în Madagascar. Interpol s-a aflat pe urmele lui, în frumoasa insulă din Oceanul Indian, unde Mazăre se refugiase din 2017. Fostul primar a fost arestat în faţa iubitei sale şi trimis după gratii pentru cel puţin şase zile. Acţiunea vine după ce, la începutul acestui an, fostul politician a primit o pedeapsă definitivă de nouă ani de închisoare.

Miercuri, la ora prânzului, fostul primar al Constanţei a fost ridicat de autorităţile din Madagascar în baza unui mandat de executare a pedepsei, pe care-l primiseră din România.

Articolul continua dupa recomandari

Radu Mazăre, arestat preventiv pentru şase zile în Madagascar

George Moloman, avocat: În acest timp, statul român poate să facă toate demersurile pentru a cere extrădarea

Cel puţin 6 zile Radu Mazăre va ramane dupa gratii. Poate să conteste măsura, iar decizia finală va aparţine judecătorilor. În cazul în care statul român nu se arată interesat de extrădare, Mazăre va fi lăsat să plece.

În cazul in care Ministerul Justiţiei va trimite un dosar complet, instanţa din Madagascar va decide, ulterior, dacă sunt întrunite toate condiţiile pentru ca Radu Mazăre să fie trimis acasă, ca să-şi execute pedeapsa de 9 ani cu executare, primită în Dosarul Retrocedărilor de la malul mării.  Deocamdată, România nu a făcut niciun demers. 

Ana Birchall, minsitru interimar al Justiţiei: Am verificat la Minister şi în acest moment nu există nicio informare oficială. Fiţi siguri că atunci când voi primi o informare oficială voi dispune aplicarea procedurilor legale 

Andrei Lazăr, avocat: Între România şi Madagascar nu există tratat dar poate fi adus în ţară printr-o înţelegere punctuală între cele două state 

În urmă cu ceva timp, fostul primar al Constanţei îşi permitea să fie arogant şi transmitea din Madagascar că "m-am dat cu zmeul de dimineaţă, bate vântul de rupe în două".

Radu Mazăre a făcut investiţii de sute de mii de euro în Madagascar

Radu Mazăre a părăsit România în prima zi de Crăciun, în 2017, şi a postat pe internet o scrisoare prin care şi-a justificat decizia.

A suţinut că este o ţintă politică a statului paralel şi că în Romînia nu  poate beneficia de o justiţie corectă. 

În Madagascar, investise deja sute de mii de euro. A construit un resort de lux care i-a devenit, după fugă, casă. În tot acest timp, deşi a făcut o cerere de azil, nu a reuşit să obţină protecţia autorităţilor africane.

Dacă va fi extrădat, pe Mazăre îl aşteaptă vremuri grele. Pe lângă condamnarea definitivă de 9 ani de închisoare, fostul edil a mai primit, săptămâna trecută, o pedeapsă de aproape 10 ani de închisoare într-un alt dosar de coruptie. În alte două cauze este încă judecat.