Aproape 100 de magistraţi protestează, duminică seară, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, declarându-se nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei.

Magistraţiii îşi declară susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, evaluat de ministrul Justiţiei. "Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia", "Prezent pentru evaluare", "Justiţie independentă" sunt câteva dintre mesajele afişate de participanţii la protest.

Articolul continua dupa recomandari

Protestul a fost anunţat, pe Facebook, de judecătorul Cristi Danileţ.

"Duminica, de la ora 17.30, reprezentanţi ai magistraţilor din toată ţara vor protesta în faţa Curţii de Apel Bucureşti", judecătorul enumerând printre nemulţumiri modificările aduse legilor justiţiei, codurilor penale, "ignorarea şi ridiculizarea Comisiei de la Veneţia" şi evaluarea procurorului general de către ministru.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia", "Prezent pentru evaluare", "Justiţie independentă", "Respectul pentru Justiţie nu e opţional", "Nu vrem o Justiţie sub control politic", "Separaţia şi echilibrul puterilor în stat".

"Încercăm să atragem atenţia Guvernului şi Parlamentului că justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaţionale", a declarat judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj.

Sursă: News.ro