Scandal uriaş la un liceu din Alba. Un profesor de religie este acuzat că a lăsat-o însărcinată pe una dintre elevele lui minore. Cazul ar fi fost ţinut ascuns de conducerea şcolii, pe motiv că nu existau probe. Doar că, după naşterea copilulul, testul de paternitate ar fi făcut lumină. Oficialii de la Protecţia Copilului au anunţat că profesorul de religie, care a demisionat astăzi, şi-a recunoscut copilul în acte.

Relaţia interzisă ar fi început în urmă cu aproximativ doi ani. El, profesor de religie, în vârstă de 50 de ani, văduv şi tatăl unui copil. Ea, eleva lui, o adolescentă de 17 ani dintr-o casă de tip familial, aflată în grija Bisericii.

Articolul continua dupa recomandari

Zvonurile s-au răspândit imediat în comuna din Alba, dar conducerea unităţii de învăţământ a deschis o anchetă abia când fata a rămas însărcinată.

Mocan Ioan Claudiu, profesor: La momentul respectiv, am făcut o comisie de monitorizare la nivelul şcolii. Comisia respectivă a luat declaraţii mai multor persoane, iar din declaraţii reieşea că tatăl este necunoscut. Domnul profesor de religie nu a recunoscut nimic atunci. Nici el şi nici fata

Cazul a fost închis atunci, iar profesorul a rămas în continuare la catedră. Când tânăra a născut, scandalul e explodat din nou. Potrivit unor surse, chiar angajatul liceului ar fi cerut un test de paternitate. 

Marin Jurj, primar Arieşeni: La momentul actual, tot neoficial, pentru că testul de paternitate încă nu a apărut la nivelul şcolii sau la nivelul comunei, ar fi că ar fi ieşit că tatăl copilului este domnul profesor de religie

Despre fapta profesorului localnicii spun că "e foarte urâtă. Trebuia să se gândească, mai ales că şi el are o fată". 

Astăzi, profesorul de religie şi-a dat demisia de la liceu. Şi nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii. Însă, oficialii Direcţiei pentru Protecţia Copilului anunţă că fostul profesor şi-a recunoscut copilul. Chiar astăzi. 

Elena Firu, purtător de cuvânt DGASPC: Poliţia a transmis că face o anchetă şi va începe curând audierile. Şi la şcoală s-a format o comisie de cercetare. Copilul elevei a ajuns într-un centru de plasament, iar cazul a ajuns şi în atenţia Avocatului Poporului