Un profesor de matematică din Bucureşti a fost filmat în timp ce pedepseşte un elev în faţa clasei. L-a tras de păr şi de urechi. Pus în faţa imaginilor, profesorul spune că doar îl mângâia. Deşi se pregăteşte de pensionare, va trebui să răspundă întrebărilor inspectorilor şcolari. Acelaşi profesor a fost filmat şi când aţipeşte în timpul lecţiilor.

La ora de matematică la Şcoala George Bacovia din Capitală, după ce un copil de clasa a şasea a făcut gălăgie, profesorul l-a scos în faţă şi l-ar fi umilit.

Articolul continua dupa recomandari

Cel puţin asta au povestit acasă colegii lui. De aceea, unul dintre ei a şi filmat scena.

După ce l-a pus să-şi ceară scuze, profesorul l-a lovit uşor pe elev. Şi chiar a râs de el, povesteşte mama copilului.

Mamă: De explicat, nu se poate explica. Din punctul meu de vedere, nu este admis aşa ceva sub niciun fel de formă. Copiii ştiu situaţia, le e teamă de domnul profesor, am înţeles că ştiu şi ceilalţi profesori.

Elevii l-au filmat pe acelaşi profesor de matematică în timp ce se odihnea. În timpul orei! Directoarea spune că predă de mai bine de 40 de ani şi că se pregăteşte de pensionare.

Dorina Constantin, directorul Şcolii Gimnaziale "George Bacovia": Este regretabil ce este redat în filmuleţ. Să sperăm că este doar o glumă şi că nu este fapt care este repretitiv, iar la adresa domnului profesor nu au existat sesizări. Şi vorbim de generaţii de copii care au trecut prin mâinile dumnealui.

Reporterii Observator au stat de vorbă cu profesorul. Acesta spune că nu a rănit niciodată copii.

Profesor matematică: Se poate interpreta acest comportament, se aude intensitatea loviturii? Se vede ca dau cu picioarele in el? L-am atentionat, l-am mangaiat ca sa nu mai deranjeze ora.

Inspectorii şcolari au început deja o anchetă la unitatea de învăţământ.

Marina Manea, purtător de cuvânt Inspectorat: Am aflat ca domnul profesor este un profesor in prag de pensionare si cu anume probleme de sanatate, asta nu inseamna insa ca acel tip de comportament pe care l-am observat in filmulet este unul acceptabil pentru orice cadru didactic.

Profesorul riscă acum de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.