Bogdan Licu, procuror general interimar, a declarat că dosarul penal privind favorizarea infractorului în cazul analizării probelor descoperite la Caracal a fost deschis în urma plângerii lui Alexandru Cumpănaşu.

Licu a precizat că plângerea depusă de Alexandru Cumpănaşu a întrunit toate condiţiile, fiind înregistrat un dosar în care urmează să se facă verificări.

Articolul continua dupa recomandari

"Vom vedea ce va ieşi. Nu pot să fac precizări despre acest dosar pentru că este în curs. Eu am toată încrederea în procurorii DIICOT, mi-au spus că analizează toate pistele şi m-au asigurat că sunt multe versiuni de anchetă. Analizează toate sesizările şi indiciile şi sunt convins că la finalul anchetei vor fi lămurite toate aspectele.

E o desfăşurare unică în istoria Parchetului, e cea mai amplă investigaţie a ministerului Public, în care sunt angrenaţi cei mai buni procurori şi specialişti", a declarat Bogdan Licu.

Parchetul General a deschis, în urma sesizării lui Alexandru Cumpănaşu, un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceșanu.

În cauză sunt cercetate infracțiunile de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.