Noi probe găsite în Caracal ar putea dovedi că Gheorghe Dincă a făcut mai multe victime. Din maşina şi locuinţa ucigaşului, anchetatorii au ridicat mai multe fire de păr de culori diferite. Specialiştii urmează să stabilească cui aparţin. Avem şi noi imagini care arată intervenţia târzie a poliţiştilor din ziua în care fata a sunat la 112. 

Împărţiţi pe echipe, poliţiştii şi criminaliştii au răscolit din nou curtea şi casa lui Gheorghe Dincă. Duminică, au ridicat probe şi din podul locuinţei. Cercetările vizează în special cazul Luizei. Anchetatorii vor să afle dacă şi tânăra de 19 ani, dispărută în aprilie, a fost sechestrată acolo, la fel ca Alexandra. Au descoperit alte probe: fire de păr de mai multe culori şi mai multe haine pătate de sânge.

Articolul continua dupa recomandari

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: Urmează ca specialiştii să efectueze aceste teste. Am vizat în special fixarea Luizei la domiciuliul inculaptului. Sperăm ca aceste teste să evidenţieze.

Criminaliştii s-au întors duminică pe drumul dintre Craiova şi Caracal, unde sâmbătă au căutat timp de câteva ore telefonul Luizei în lanul cu foarea-soarelui.

Un apel la 112 i-a anunţat pe poliţişti că undeva , la câţiva kilometri de Caracal, pe marginea drumului, se află mai multe articole vestimenatare. Aceştia au venit, au ridicat hainele şi urmează să le trimită la analize.

”De o săptămână am văzut hainele ăstea aici, venind la şosea în fiecare zi să iau pe soţul meu de la şosea. Şi, de aseară, de când am văzut căutările până acolo. Sunt haine de damă. sunt nişte blugi, pantaloni scurţi”, spune martorul.

Disperaţi, părinţii Luizei cer printr-o scrisoare oficială procurorilor să fie chemaţi pentru identificarea obiectelor găsite. La două zile de la dispariţia din aprilie, anchetatorii i-au chemat să o recunoască pe fiica lor în nişte imagini surprinse în mall-ul din Craiova. Şi această pistă s-a dovedit a fi falsă.

”Cineva ar fi declarat că ar fi văzut-o pe Luiza în mall însoţită de era Luiza cu încă o doamnă, o doamnă cu părul creţ, dar în maginile acelea Luiza era întoarsă cu spatele, ceea ce eu am confirmat că nu e fiica mea”, a spus mama Luizei.

Anchetatorii cred că Gheorghe Dincă a avut acelaşi mod de operare atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei. Individul le-a spus că nu le cunoaştea şi că le-a văzut prima oară atunci când le-a luat la ocazie. Le-a sugerat să se aşeze pe bancheta din spate, pentru că pe scaunul din dreapta avea aşezate diverse obiecte. De altfel, pe geamuri erau aplicate folii negre prin care nu se putea vedea. Dincă le-a propus amândurora să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar le-a aruncat bani pe banchetă. În timpul discuţiilor, Luiza i-ar fi spus că a fost în Caracal ca să ridice bani de la un bancomat, dar nu a reuşit. Iar suspectul a crezut că face o aluzie. Când tinerele au refuzat, individul le-a lovit şi le-a legat. Iar pe drumul spre casa groazei, le-a aruncat telefoanele din mers.

(Reporter): Ce s-a întâmplat cu cele trei telefoane găsite la casa lui Gheorghe Dincă? S-a dispus o expertiză?

(Mihaela Porime): S-a dispus o expertiză informatică, acestea vor fi expertizate la Bucureşti.

Noi imagini surpinse în ziua uciderii Alexandrei îi arată pe poliţiştii din Caracal în timp ce pun întrebări angajatelor unei farmacii. În apelul la 112, Alexandra a precizat că Dincă a plecat să cumpere o cremă cu care să-i trateze rănile de pe mâini.

Modul în care Dincă a scăpat de trupul Alexandrei a fost pus tot timpul la îndoială. Multe voci au susţinut că incendierea ar fi fost imposibilă într-un timp atât de scurt. Reporterii Observator au făcut un experiement: au ars material organic cu caracteristici asemănătoare celui uman. Concluziile arată că substanţele folosite de individ au făcut ca fumul să fie mai puţin vizibil. Aşa a reuşit să-şi păcălească vecinii care nu şi-au dat seama că, în curtea lui, se întâmplă ceva ciudat.

Ancheta de la Caracal este marcată de multe controverse. În telefonul lui Gheorghe Dincă, a fost găsit mesajul: "Ştim că e la tine. Eliberează fata!". Indivdul l-a primti pe 25 iulie, după ce numărul de pe care Alexandra ceruse ajutor la 112 a fost publicat pe un grup de Facebook dedicat locuitorilor din Dobrosloveni.

Duminică, percheziţiile au fost oprite mai devreme, iar casa a fost sigilată. Probele găsite vor fi trimite în Capitală pentru analize.