Primele imagini din cel mai mai aşteptat film românesc al anului vor fi prezentate la TIFF, pe 1 iunie. Cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fim Transilvania va avea loc în perioada 25 mai - 3 iunie. „Chef ca-n Teleorman” e seara specială care aduce la TIFF.17 primele imagini din filmul românesc „Moromeţii 2”, regizat de Stere Gulea.

Exclusivitatea imaginilor este completată de prezenţa lui Horaţiu Mălăele, cel care, după 30 de ani, reia pe marele ecran rolul lui Ilie Moromete sub bagheta aceluiaşi regizor, Stere Gulea. Proiecţia va fi continuată de un concert susţinut de taraful lui Marian Sandu din Videle şi sătenilor de frunte din satul Talpa, locul în care s-a filmat atât filmul original, cât şi continuarea acestuia.

Articolul continua dupa recomandari

Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, la ora 21.30, la Form Space.

„VUNK - Jur să spun adevărul” este primul documentar al unei trupe din România şi va fi lansat pe 28 mai, de la ora 21.00, la clubul Form Space. Urmărind istoricul grupului, documentarul propune imagini şi poveşti inedite. Cornel Ilie şi toţi ceilalţi membrii ai trupei vor participa la proiecţie şi vor susţine un concert.

Pentru prima dată invitat la Cluj în 2013, grupul DakhaBrakha revine la TIFF, după ce au concertat pe scene ca Glastonbury şi Bonnaroo. Concertul va avea loc pe 28 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19.30.

O călătorie pe Dunăre, de la Regensburg la Marea Neagră, în sunet de trompetă mixată live, e propunerea lui Lőrinc Barabás, artistul maghiar ce va susţine Trans Duna, performance-ul programat pentru 30 mai, ora 21.30, la Urania Palace. 

Biletele pentru toate evenimentele sunt deja disponibile pe tiff.eventbook.ro.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.