Pentru prima datã de la declanşarea scandalului sexual la Episcopia Huşilor, Patriarhia Românã a recunoscut ieri cã persoana care apare în filmarea prezentatã de site-ul canca.ro este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. 

Purtãtorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bãnescu, a spus cã a vizionat filmuletul de 22 de minute si l-a recunoscut pe episcop drept persoana care întreţine relatii sexuale cu un tânãr. 

Articolul continua dupa recomandari

“Cu mare strângere de inimã am fost constrâns sã vizionez aceastã înregistrare si afirm, fãrã urmã de îndoialã, cã persoana care apare în aceste înregistrãri este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlãdeanu”, a declarat Bãnescu. 

Responsabilul cu relatii publice din Patriarhie a spus cã a trimis înregistrarea Sinodului Mitropolitan de la Iasi si cã, cel mai probabil, episcopul va fi sfãtuit sã se retragã. 

“Acest film a fost astãzi vizionat de noi, cred cã poate fi dovedit din punct de vedere juridic de cãtre organele judiciare. Sinodul Mitropolitan urmeazã sã se întruneascã si sã ia decizia de sancţionare. Aceste fapte ţin de inimaginabil, când vine vorba de morala crestinã. Sunt fapte care îl fac pe Episcopul Huşilor incompatibil sã chiverniseascã Eparhia. Cred cã va fi sfãtuit sã se retragã, aceastã decizie o poate lua şi singur”, a precizat Vasile Bãnescu.

Sfântul Sinod se va reuni pentru a stabili sancţiunea care îi va fi aplicată membrului Clerului. Cel mai probabil, Episcopul Corneliu Bârlădeanu îşi va pierde funcţia şi va fi trimis la mânăstire.

Enoriaşii locului au păreri împărţite. Unii nu cred că spun despre părinte părintele ar fi fost în stare să facă aşa ceva. Alţii se declară "scârbiţi". 

"Nu se poate. M-o lepădat de toată credinţa. Eram o femeie obişnuită, mă duceam la Sfânta Biserică, dar acum am o reţinere"

"Mi s-o scârbit!"

"Niciodată n-aş crede aşa ceva! Nu cred pentru nimic în lume aşa ceva...Nu!"

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV

JALE ŞI LACRIMI pentru Adi, băiatul găsit mort în lacul din Ocna Şugatag! "Nu știm dacă vezi câtă durere ai lăsat în urma ta, câtă disperare și neputință..." (GALERIE FOTO+VIDEO)​

ASASINAT în Alba Iulia! Au dat buzna peste ei în casă, au ucis o femeie, iar pe fiul ei l-au lăsat într-o BALTĂ DE SÂNGE (VIDEO)

ÎNREGISTRARE ŞOCANTĂ! Cum vrea un medic din Hunedoara, acuzat de MALPRAXIS, să cumpere tăcerea unui proaspăt tătic (AUDIO)

VIOL transmis LIVE, pe Facebook! Trei tineri bat cu sălbăticie şi ABUZEAZĂ SEXUAL o adolescentă, zeci de mii de oameni privesc oroarea ÎN DIRECT

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE în Italia! O ROMÂNCĂ a fost ucisă cu mai multe LOVITURI DE CUŢIT de fostul soţ italian. DECLARAŢIA ŞOCANTĂ a bărbatului (VIDEO)

Un jurnalist român o confruntă pe Theresa May, în timpul unei petreceri: "Sunt pe cale de a fi EXPULZAT!" (VIDEO)

Bloc turn cu 36 de etaje, ÎN FLĂCĂRI! Sunt cel puţin trei MORŢI şi 12 RĂNIŢI. Clădirea nu are sistem automat de stingere a incendiilor (VIDEO)

Ce au găsit legiştii pe corpul lui Adrian, băiatul GĂSIT MORT în lacul din Ocna Şugatag. PRIMELE CONCLUZII ale necropsiei!​

O întreagă familie, SPULBERATĂ într-un CUMPLIT ACCIDENT, în această dimineaţă, în Bacău! Un bărbat a MURIT, soţia şi copilul sunt ÎN STARE CRITICĂ​