Un milion de români îl vor aştepta în cele patru oraşe pe care le va vizita în ţara noastră. Peste 150 de mii de oameni sunt aşteptaţi doar la Iaşi pe 1 Iunie, când Suveranul Pontif va sta în faţa mulţimii. Reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi s-au întâlnit ieri pentru a pune la punct detalii noi ale evenimentului.

Vestea venirii Papei Francisc la Iaşi a mobilizat autorităţile pentru a pune la punct toate detaliile evenimentului. Suveranul Pontif va ajunge aici în a doua zi din şederea sa în România, care începe în Capitală, pe 31 mai, unde se va întâlni şi cu preşedintele Iohannis, cu premierul şi cu Patriarhul Daniel. Apoi, el va ajunge în capitala Moldovei.

Articolul continua dupa recomandari

Adrian Blăjuţă, preot la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi: Ca locaţie potrivită pentru vizita Papei Francisc, să fie faţa Palatului Culturii şi între aceste zile - 31 Mai şi 2 Iunie - în vedere este ziua de 1 Iunie.

Autorităţile se aşteaptă la un pelerinaj impresionant. Peste 150 de mii de oameni de toate confesiunile, români, dar şi străini, se estimează că vor participa la întâlnirea istorică de la Iaşi. Accesul se va face pe bază de invitaţii speciale sau cu bilete gratuite.

Adrian Blăjuţă, preot la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi: Din partea parohiilor vor fi făcute liste cu persoane care doresc să vină la întâlnirea cu Papa Francisc.

În şedinţa de la sediul Episcopiei Romano Catolice, la care au participat aproape 50 de preoţi, s-au căutat soluţii şi pentru modalităţile de transport.

Adrian Blăjuţă, preot la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi: Sperăm să avem şi din partea transporturilor şi prin intermediul trenurilor să se poată ajunge la Iaşi.

Între timp, prin intermediul reprezentantului său în România, Suveranul Pontif a transmis un mesaj românilor.

Miguel Maury Buendia, ambasadorul Vaticanului în România: "România are puterea şi entuziasmul de a urmări celelalte ţări europene către progresul material şi promovarea instituțiilor democratice."

Pe lângă Iaşi şi Bucureşti, Papa Francisc va mai ajunge şi la Blaj, unde şapte episcopi care au murit în închisorile comuniste ar putea fi beatificaţi, dar şi la Şumuleu Ciuc, la Bazilica Sfânta Maria, un important loc de pelerinaj pentru comunitatea catolică.

În toate aceste zone, hotelierii au mărit deja preţurile la cazare pentru acea perioadă. În total, un milion de oameni sunt aşteptaţi să participe la evenimente.