Un poştaş din Olt face greva foamei de o săptămâna. Omul este nemulțumit că, desi i s-a tot promis că va primi un salariu mărit, a rămas tot cu venitul minim pe economie, după 35 de ani pe ulițele satului, cu tolba în spinare. 

Bărbatul e decis să continue protestul până când revendicările sale vor fi soluționate, chiar dacă este conștient că își riscă sănătatea. Starea de sănătate a poștașului este monitorizată zilnic de medical de familie.

Articolul continua dupa recomandari

Paul Păun, din Optași-Măgura, are 60 de ani și mai mult de jumătate din ei i-a petrecut străbătând ulițele comunelor în care a lucrat ca factor poştal, pentru a le duce oamenilor corespondența, pensile, alocațiile sau vești de la cei dragi. După o viață de om în slujiba Poștei Române, bărbatul primește salariul minim pe economie. Sătul să mai fie umilit de șefi prin venitul oferit, el a decis să facă greva foamei.

De ani buni, Paul Păun nu doar că muncește pe un salariul de debutant-necalificat, dar și-a transformat și casa în oficu poştal, pentru că altfel îşi pierdea postul. Pentru a avea în ce căra corespondența zilnică, omul a fost nevoit să-și cumpere singur geanta dar și hainele care să-l ferească de intemperii.

La cinci zile de la intrarea în greva foamei, protestatarul a fost vizitat de liderii de sindicat. Ei au promis că vor transmite doleanțele sale conducerii Poștei Române. Cât privește soluționarea revendicărilor bărbatului, acestea depind de conducerea societății. Și, din păcate, peste 50% din angajații firmei primesc acest salariu.