Poliţistul Mihai Vizitiu, care în martie 2018 l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere din Vaslui, se poate întoarce la serviciu după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis contestaţia formulată de agentul de la Rutieră.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, anul trecut, de cãtre Tribunalul Bucuresti, Mihai Vizitiu a fost pus sub control judiciar, iar judecãtorii au decis cã nu mai are voie sã meargã la serviciu, cel putin pe perioada procesului penal. 

Articolul continua dupa recomandari

Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis poliţistului sã-si exercite profesia, dar instanta ieseanã a decis ca acesta se poate întoarce la muncã, doar că nu mai are voie sã poarte armã si sã intre în contact direct cu cetãtenii.

Mihai Vizitiu l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere VasluiVezi 2 imagini în Galerie

Vizitiu spune că arma s-a descărcat accidental

Reamintim că în 15 martie 2018, poliţistul Mihai Vizitiu, agent la Rutieră, l-a împuşcat mortal în cap pe un tânăr de 27 de ani care a încercat să fugă în timpul unui control în trafic.

Vizitiu le-a declarat procurorilor că arma s-a descărcat în mod accidental, în timp ce încerca să-l imobilizeze pe şofer. Acesta din urmă avea în antecedente mai mai multe infracţiuni rutiere. 

În luna ianuarie, acesta a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe biologice, respectiv conducere cu permisul suspendat. 

Încă de atunci, avocata victimei a spus sub semnul întrebării ipoteza potrivit căreia arma s-a descărcat accidental în capul tânărului.

Adrian Munteanu era căsătorit şi avea o fetiţă de 3 ani. Tânărul era nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, care este judecată într-un dosar de corupţie, unde poliţistul Mihai Vizitiu a avut calitate de denunţător şi investigator cu identitate reală.