Un poliţist de frontieră în vârstă de 46 de ani a murit fulgerător, vineri, în timpul serviciului, după ce i s-a făcut rău, pe când se afla în serviciul de patrulare. Dumitru Biru se afla în patrulare pe raza sectorului Vicovu de Sus, unde își avea și localitatea de domiciliu.

Colegii au fost primii care i-au acordat primul ajutor, scrie Monitorul de Suceava. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă și transportat la Spitalul municipal Rădăuţi. Iniţial, poliţistul părea să-și fi revenit din șocul iniţial și ar fi ajuns la spital pe picioarele sale. I s-a făcut însă rău din nou și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat vineri, în jurul orei 14.00. Moartea acestuia a provocat șoc și consternare printre colegii poliţiști din zona Rădăuţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Aceștia se gândesc că Dumitru Biru ar fi suferit un atac de acord, însă cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită.

Bărbatul urma să împlinească 47 de ani la finele lunii ianuarie și mai avea în jur de doi ani până la pensie. Era tatăl unei fetiţe de 10 ani şi a unui băiat de 21 de ani.