Un politician român a fost reţinut de poliţişti în Statele Unite, fiind acuzat că a furat cărti de credit, telefoane mobile şi alte dispozitive electronice în valoare de câteva mii de euro.

George Piha, care a candidat în 2016 la Primăria Pantelimon, a ajuns recent în SUA, unde, la sfârşitul lunii iulie a fost arestat pentru furt.

Articolul continua dupa recomandari

Luni, poliţia din Bethlehem, New York, a transmis că Piha, în vârstă de 50 de ani, este acuzat că a furat, în ultimele 48 de ore înainte de capturare, carţi de credit şi echipamente electronice în valoare de 10.000 de dolari, potrivit timesunion.com.

Vezi 2 imagini în Galerie

Investigaţiile poliţiştilor au scos la iveală faptul că românul, în posesia căruia a fost găsită şi o perucă, se deghiza şi intra in vestiarele sălilor de sport, de unde fura tot ce apuca. 

George Piha este suspectat că este implicat în furturi de carduri de credit din vestiare - și de achiziții ulterioare ulterioare cu cardurile furate - în județele Albany, Saratoga, Rensselaer, Erie, Monroe, Onondaga și Oneida.

Piha a spus inițial că este din Middle Village, un cartier din Queens. Cu toate acestea, ancheta a arătat că a venit recent în S.U.A. din România.