În ciuda temperaturilor mult peste valorile normale, într-o piaţă din Capitală, carnea şi produsele lactate sunt ţinute în condiţii periculoase!

Ora prânzului. În Capitală sunt peste 30 de grade Celsius, la umbră. Un coşmar pentru comercianţii care vând în pieţe. Şi focar de infecţie pentru cei care cumpără produse alimentare, ţinute în căldură. O dovedesc aceste imagini filmate într-o piaţă, cu o cameră ascunsă. 

Articolul continua dupa recomandari

Condiţii revoltătoare, pe care reporterii Observator le-au mai surprins. Deşi autorităţile au confiscat sute de kilograme de marfă şi au dat amenzi, vânzătorii nu şi-au schimbat obiceiurile. În vechea hală de la Obor, se renovează de zor, chiar în faţa vitrinelor cu carne. Este mizerie peste tot, dar, cu toate acestea, nimeni nu pare deranjat de haos. 

Ca o ironie, singura  care pare să "vegheze" la sănătatea clienţilor este o icoană aşezată într-o vitrină cu lactate, alături de alte obiecte.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriţionist:
La produsele care conţin proteine şi aici ne referim la ouă, carne, produse lactate-în special brânză şi, semipreparate, nu ne jucăm, pentru că tendinţa şi capacitatea de înmulţire a bacteriilor este fulminantă, mai ales la temperaturi de peste 25 de grade.

Doar în prima jumătate a anului, inspectorii sanitar veterinari au făcut aproape două mii de controale în pieţele şi magazinele din Capitală şi au dat zeci de amenzi. Majoritatea vânzătorilor depozitau carne, ouă, dar şi lactate în condiţii periculoase.