Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut şase percheziţii domiciliare, miercuri, la domiciliile unor presupuşi traficanţi de persoane care ar fi exploatat, timp de patru ani, tinere din România ce se prostituau în Germania, Spania şi Italia, cazul fiind în lucru în cooperare cu autorităţile celor trei state. Din locuinţe au fost ridicate echipamente IT, documente şi aproximativ 38.000 de lei, iar şase persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii DIICOT au descins la şase adrese din Capitală şi Giurgiu, percheziţiile vizând membri ai unei grupări infracţionale orfganizate bănuiţi de trafic de persoane şi proxenetism.

Articolul continua dupa recomandari

”Investigaţiile au relevat faptul că, în perioada 2012-2016, opt membri ai grupării infracţionale ar fi recrutat, din România, prin metoda Loverboy, şi gazduit (în România şi în străinătate) mai multe tinere (cu situaţie materială precară sau provenind din familii dezorganizate), pe care le-ar fi obligat, prin ameninţări şi violenţe, să practice prostituţia în cluburi sau la stradă, în Italia, Spania şi Germania, în folosul lor. Până în prezent, au fost indentificate zece victime, în Italia, Spania şi Germania”, precizează DIICOT.

Din exploatarea tinerelor, gruparea ar fi obţinut beneficii financiare importante, ce ar fi fost folosite în achiziţionarea de bunuri mobile - în special autoturisme.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate dispozitive mobile şi IT, documente şi înscrisuri, 38.500 de lei şi au fost indisponibilizate mai multe autoturisme.

Şase persoane au fost ridicate şi duse la audieri la sediul central al DIICOT.

Anchetatorii români lucrează la acest caz de câteva luni împreună cu poliţişti din Germania, Spania şi Italia.

Sursă: News.ro

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook