Dumitru Cojanu, preşedinte Federaţia Pensionarilor Unirea, a anunţat, astăzi, la Antena 3 că pensionarii vor protesta miercuri.

Potrivit lui Cojanu, pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege a pensiilor, care ar putea fi adoptată de Guvern în şedinţa de joi, nu mai corelează punctul de pensie cu salariul mediu brut pe economie. 

Articolul continua dupa recomandari

„Începând cu 2021 punctul de pensie să fie egal cu 45% din salariul mediu brut. Repet, acest lucru a fost prevăzut în programul de guvernare şi votat de pensionari în 2016. Acest lucru nu se regăseşte şi în proiectul de lege a pensiilor, ceea ce este o situaţie foarte grea, care se va repeta, în sensul că în lege se prevede să acorde inflaţia, inflaţie care s-a dat şi în 2010 timp de 10 ani, când pensionarii au intrat în sărăcie şi nu au avut bani pentru medicamente, pentru hrană şi acelaşi lucru se va repeta în continuare şi din 2021.    

Acest lucru nu-l vom accepta. (...) De 4 luni de zile încercăm să obţinem audienţă la dna ministru a Muncii, să ridicăm problemele de pensii, dar domniile lor ne-au spus să aşteptăm până când se va dezbate această lege a pensiilor şi noi am intrat în dezbatere publică, fără să ia în considerare ...chiar s-au marginalizat pensionarii. Ei au fost ingnoraţi şi din această cauză am ajuns să ne cerem drepturile în stradă. Sperăm că ne va primi dna prim-ministru joi, care este a doua zi după miting, şi când se va lua în discuţie legea pensiilor”, a spus Cojanu.