Continuă pelerinajul la Iaşi! Zeci de mii de credincioşi au urmat seara trecută Calea Sfinţilor, o procesiune pe străzile oraşului, unde preoţii au purtat pe umeri raclele cu moaştele Cuvioasei Parascheva și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina din Grecia.

Totul a început cu o slujbă oficiată la baldachinul unde, în aceste zile, sunt depuse relicvele sfinte. Preoţii au pornit apoi în procesiune prin oraş.

Articolul continua dupa recomandari

Zeci de mii de oameni au ieşit în această seară pentru a lua parte la procesiunea numită Calea Sfinţilor. Un sobor de preoţi a ţinut această slujbă. Au cărat moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi racla cu moaştele Sfintei Mucenițe Ecaterina din Grecia pe străzie din oraş, pentru ca toţi cei care nu reuşesc să stea la coadă să se închine, să ajungă să se roage măcar pe stradă.

Cu făclii aprinse, la ritual au participat şi militarii Batalionulul 151 Infanterie Lupii Negri, dar şi cei din Fanfara Garnizoanei Iași.

După un traseu de peste patru kilometri, zecile de mii de oameni au făcut un popas devenit şi el tradiţie, la aşa zisul Zid al Plângerii.

Pe zidul devenit loc de rugăciune, credincioşii au aprins mii de lumânări.