Premierul Viorica Dăncilă, care s-a aflat azi într-o vizită oficială la Vatican, a anunțat că Papa Francisc a anunțat-o că va veni anul viitor în România.

”Papa mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România”, a afirmat Dăncilă după întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Articolul continua dupa recomandari

Vineri seară, însă, purtător de cuvânt la Arhidieceza Catolică Bucureşti, Francisc Dobos, a făcut noi precizări cu privire la vizita Papei Francisc în România.

”Vizita Papei în România. Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: 

Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României”, este anunțul făcut de Arhidieceza Catolică Bucureşti.

Papa Francisc a primit-o vineri în audienţă pe Viorica Dăncilă, prim-ministru al României, care s-a întâlnit şi cu secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, împreună cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pe probleme de relaţii între state, scrie vaticannews.va.

Discuţiile purtate s-au concentrat pe bunele relaţii bilaterale existente între Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniate măsurile luate pentru favorizarea cooperării pe plan educaţional, exprimându-se speranţa ca acesta din urmă să fie reconsolidat prin acorduri oportune.

Au fost făcute şi referiri la subiecte curente, între ele importanţa armoniei din societatea românească pentru urmărirea unui bine comun.

În plus, au fost analizate prospecţiuni pentru viitorul proiectului european, având în vedere că România va prelua în primul semestru al anului 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

De cealaltă parte, Guvernul a transmis că premierul  Viorica Dăncilă i-a mulţumit Papei Francisc pentru atenţia generoasă pe care a acordat-o mereu relaţiilor cu România şi a exprimat speranţa că va face o călătorie apostolică în România.