Momente dramatice seara trecută în timpul meciului dintre Dinamo şi Craiova. Antrenorul dinamoviştilor, Eugen Neagoe, în vârstă de 51 de ani, s-a prăbuşit pe banca tehnică. A fost resuscitat de medici şi transportat, în cele din urmă, la spital. Jucătorii au urmărit totul cu ochii în lacrimi. Meciul a fost reluat după aproape 20 de minute, dar foştii arbitri contestă regulamentul, cred că în astfel de situaţii partidele ar trebui oprite.

Minutul 25 al partidei dintre Dinamo şi Craiova. Antrenorul câinilor roşii, Eugen Neagoe, se aşează pe banca tehnică şi i se plânge medicului echipei de dureri în piept. În câteva clipe, se prăbuşeşte sub privirile  jucătorilor şi suporterilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Ambulanţa intră pe teren. Antrenorul dinamovist este resuscitat. Din tribune se aud scandările galeriei, iar pe teren fotbaliştii privesc scenele cu ochii în lacrimi. Arbitrul opreşte meciul, dar păstrează echipele pe gazon. Eugen Neagoe este stabilizat, urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul Floreasca. 

Alexandru Caloian, medic Spitalul Floreasca: Pacientul a fost adus conştient, stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale. Stresul întotdeauna poate fi un factor favorizant

Arbitrul se consultă cu observatorul meciului şi decide continuarea meciului. 

Regulamentul Federaţiei Române stipulează clar. Arbitrul trebuie sa facă tot ce ţine de el ca meciul să continue. Doar dacă meciul este oprit mai bine de o oră, centralul poate hotărî ca partida să fie suspendata si sa se rejoace la o data stabilita ulterior.

Cristian Balaj, fost arbitru: Arbitrul nu este nici medic, nici psiholog, ca să stabilească dacă o echipă este sau nu afectată. Echipa ar trebui să vină să spună arbitrului dacă poate sau nu să continue jocul

A fost o săptămână grea pentru Eugen Neagoe. După meciul de coşmar cu Viitorul, mai mulţi suporteri i-au cerut demisia. Apropiaţii susţin că antrenorul ar fi fumat trei pachete de ţigări în ziua dinaintea partidei cu Craiova.

Eugen Neagoe, antrenor Dinamo: Suntem la un club foarte mare, presiunea este foarte mare. Ştim acest lucru

Eugen Neagoe este internat acum la Spitalul Floreasca în stare stabilă, iar medicii iau în calcul o intervenţie pentru montarea unui stent. 

După ce şi-a revenit, antrenorul i-ar fi întrebat pe doctori "care e scorul". "Câinii roşii" au pierdut în cele din urmă partida cu doi la zero. 

Nu este primul incident de acest gen care loveşte echipa din Ştefan cel Mare. Fotbaliştii Cătălin Hâldan şi Patrick Ekeng au murit pe terenul de fotbal.