Echipele Observator şi Antena 3 sunt în elita mondială a televiziunii! Reportajul marca Observator "Femei în Război", realizat de colegele noastre Sonia Simionov şi Loredana Popovici, a luat medalia de argint la New York Film Festivals. Cinci materiale semnate "În premieră" au obţinut de asemenea argint şi bronz. 

Sonia Simionov şi Loredana Popovici au fost singura echipă de jurnaliști formată exclusiv din femei, care a transmis vreodată din Afganistan. Timp de trei luni s-au pregătit cot la cot cu militarii. Au urmat 15 zile în teatrul de război din Kandahar şi șapte misiuni în afara Bazei Militare. 

Articolul continua dupa recomandari

"Am făcut-o pentru oameni. Eu asta consider despre jurnalism, că este pentru oameni", spune Sonia.

În Kandahar, echipa Observator a descoperit "Femeile în Război." - Reportajul premiat cu argint la categoria "Special Report".

SONIA SIMIONOV, reporter Observator: A fost, într-adevăr, un moment extraordinar. Am spus-o şi pe scenă şi o spun şi acum. Nu am făcut niciodată jurnalism pentru premii şi nu am făcut niciodată jurnalism pentru medalii 

LOREDANA POPOVICI, operator imagine Observator: Sunt mândră de acest premiu şi vreau să-i mulţumesc Soniei în special.

Reportajele "În premieră" au luat şi ele cinci medalii. Argint pentru "Ultimul lagăr al copiilor" la categoria "History&Society", dar şi pentru "Sclavi în România" şi "Iradierea României" la categoria "National Affairs". Reportajele "Românce ucise în tăcere" şi "Ultimul lagăr al copiilor" au primit medalii de bronz la categoriile "Current Affairs", respectiv Human Concerns. 

EVGHENIA KIRONAKI, reporter "În premieră": Noi, jurnaliştii, suntem întotdeauna în căutarea adevărului. Pentru mine adevărul este întotdeauna unul şi nu are mai multe feţe şi de aceea este uneori foarte greu să-l găseşti. Dar şi când îl găsim, avem nevoie ca acest adevăr să fie auzit. Şi acest festival, an de an, dă putere vocii noastre.

Reportajul "Iradierea României" a ajuns şi în finala categoriei "Environment&Ecology". Emisiunea Sinteza zilei a fost şi ea printre finalişti  la categoria "Best coverage of a continuing news story" cu seria "Pedofilie în Casa Domnului"

MIHAI GÂDEA: Antena 3 şi Observator au reuşit să facă cea mai bună echipă din toate timpurile. Şi faptul că nu s-a întâmplat o singură dată, de exemplu "În premieră", ar fi putut să fie o premieră, ar fi putut să fie o premieră, prim faptul că au reuşit an de an să fie printre cei mai buni din lume este o confirmare că într-adevăr au reuşit să se autodepăşească. Ceea ce nu-i puţin lucru.

Prestigioasa gală din industria media la care participă cele mai renumite televiziuni din toată lumea s-a desfăşurat în oraşul american Las Vegas. 

CORECȚIE: Acest articol a fost actualizat cu modificări pentru a elimina o serie de erori din varianta inițială. Deși în video reportajul premiat este denumit ”Femei în Afganistan”, numele este ”Femei în Război”. Varianta eronată a fost eliminată din text și înlocuită cu numele corect.