Sentinţă surprinzătoare în Iaşi! O tânără de 29 de ani a fost condamnată la închisoare după ce i-a dat mită unui medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare. Femeia a vrut să îşi ajute astfel mama.

Femeia din Brăila a primit 10 luni de închisoare cu suspendare, iar decizia Curții de Apel Iași este definitivă. 

Articolul continua dupa recomandari

Medicul implicat în acest caz este judecat pentru că ar fi luat mită de la cel puţin 13 pacienţi sau de la rudele acestora

Conform rechizitoriului, aceasta i-ar fi dat medicului cardiolog 500 de lei pentru o consultație pe care acesta i-a făcut-o mamei ei. 

Ea a fost cea care a sunat la medic pentru a cere ca mama sa să fie operată în cel mai scurt timp, fiindcă doctorii i-au spus că fără intervenţie femeia nu mai are mai mult de 6 luni de trăit. 

A fost doar o parte din suma solicitată de chirurgul ieșean pentru operație, una foarte complicată. În total, medicul trebuia să primească 8.000 de lei pentru a efectua intervenția pe cord. 

Fiica pacientei și-a recunoscut vina. Chirurgul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi e judecat acum pentru că ar fi luat mită de 13 ori. 

În perioada octombrie 2016 - iunie 2017, ar fi pretins sume cuprinse între 100 și 2.000 de euro de la pacienți sau rude ale acestora pentru diferite servicii medicale. 

Servicii care erau incluse în sarcinile sale de serviciu şi pentru care, implicit, acesta era platit cu un salariu de câteva mii de lei lunar.