Gest incalificabil al unei familii din Murfatlar, Constanţa. În încercarea de a strânge bani pentru a plăti o datorie imensă la ENEL, a inventat că nepoţelul de cinci ani este bolnav de cancer pulmonar.

Oamenii au ticluit un mesaj înduioşător, care să stârnească milă, şi l-au postat pe reţelele de socializare. 

Articolul continua dupa recomandari

"Mădălin, un băiat bolnav de cancer la plămâni, rămas fără mama la vârsta de un an şi opt luni. Mama lui a decedat la vârsta de 24 de ani, tot de cancer. Crescut de bunici, are nevoie lună de lună de tratament pentru a supravieţui. De un an şi jumătate, bunicii au rămas fără curent electric. Cine vrea să-i ajute o pot face luând legătura cu bunica lui, Mărginean Maria Aurelia", se precizează în mesajul respectiv, cu menţionarea numărului de telefon şi a unui cont bancar.

Povestea a stârnit milă şi simpatie, cu atât mai mult cu cât mama băieţelului a fost răpusă de aceeaşi boală, când cel mic avea doar un an şi opt luni.

Minciuna a ieşit însă la iveală în momentul în care cazul a ajuns în atenţia Serviciului de Asistenţă Socială de la Primăria Murfatlar şi a specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. 

Luaţi la întrebări, bunicii au recunoscut că au minţit, că au fost învăţaţi să procedeze astfel, pentru că sunt disperaţi: au rămas fără curent electric din decembrie 2016, au o datorie de câteva sute de milioane de lei la ENEL, spun ei, şi nu au văzut altă soluţie pentru a reuşi să-şi achite obligaţiile financiare către firma de distribuţie.

„Ne-a învăţat şi pe noi cineva să facem aşa, să zicem că cel mic este bolnav. Am zis că dacă am spune motivul real, nu ne va crede nimeni. Au venit de la Protecţia Copilului, le-am explicat despre ce este vorba de fapt”, au afirmat membrii familiei Mărginean, potrivit replicaonline.ro.

În prezent, situaţia familiei se află în atenţia autorităţilor, care au demarat o anchetă.