Medicii de la Ambulanţă au făcut o descoperire macabră în localitatea Călui, judeţul Olt. Chemaţi în ajutorul unei adolescente găsită de tatăl ei într-o baltă de sânge, doctorii au constatat că fata tocmai născuse. În scurt timp aceştia au descoperit ascuns după un fotoliu şi cadavrul bebeluşului. 

O adolescentă de 16 ani din comuna Călui ar putea fi acuzată de pruncucidere după ce copilul abia născut de aceasta acasă a fost găsit mort de autorități.

Articolul continua dupa recomandari

Fata, din localitatea Călui, judeţul Olt, ar fi născut în cursul zilei de sâmbătă, 4 mai 2019, singură, în locuinţa în care stătea alături de tatăl său, mama fiind plecată la muncă în străinătate. 

Doar o hemorogie puternică apărută în urma naşterii neasistate a făcut ca totul să iasă la iveală. Când şi-a văzut fiica într-o baltă de sânge, tatăl a sunat la ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul Orăşenesc Balş. 

Acolo medicii au constatat că fata tocmai născuse şi au anunţat poliţia, care a declanşat căutările, la domiciliul tinerei fiind găsit trupul neînsufleţit al nou-născutului. 

Tânăra mamă din Olt și-ar fi ucis bebelușul imediat după naștere

"Sâmbătă, 4 mai, personalul medical din cadrul unei unități spitalicești ne-a sesizat despre faptul că o tânără, în vârstă de 16 ani, din comuna Călui, ar fi născut la domiciliu. În urma verificărilor efectuate, la domiciliul acesteia a fost găsit cadavrul nou-născutului.

Acesta a fost depus la morga Spitalului Slatina, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea ori vătămarea nou-născutului de către mamă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu. 

Fata a fost, între timp, transferată la spitalul din Slatina, pentru îngrijiri medicale.

Între timp, polițiștii încearcă să stabilească împrejurările în care copilul a decedat. Ei au solicitat, în cadrul anchetei, necropsia micuțului.