La trei ani de la tragedia de la Colectiv, Parchetul General a extins urmărirea penală. Procurorii anchetează modul în care victimele au fost tratate în spitalele din România. Totul după ce părinţii tinerilor decedaţi au depus zeci de plângeri, în care au acuzat că supravieţuitorii au murit cu zile în unităţile medicale, din cauza infecţiilor nosocomiale.

Procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi au i-au chemat astăzi pe doi dintre cei care au depus plângerile, pentru a-i audia. Sunt 50 de sesizări făcute de apropiaţii tinerilor care au murit în spitale, după incendiul de la Colectiv.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii cer să fie anchetaţi cei responsabili de situaţia din unităţile medicale, acolo unde multe dintre victime s-au ales cu infecţii intraspitaliceşti. Părinţii tinerilor susţin că 30 dintre cei 37 de oameni care au murit în spitale ar fi fost infectaţi cu diverse bacterii şi că autorităţile au semnat sentinţa victimelor atunci când au refuzat ca acestea să fie transferate la spitale din străinătate. Primele plângeri au fost depuse încă din anul 2016, dar acum Parchetul le-a conezat şi a început audierea reclamanţilor. Tot astăzi a avut loc un nou termen în dosarul Colectiv, la Tribunalul Bucureşti.