Apar noi imagini teribile de la accidentul în care un şofer român de TIR a fost strivit în cabină, în Germania. Starea românului e critică după ce a fost prins între alte două camioane. Un alt şofer, german, a murit în momentul impactului.

Un grav accident a avut loc miercuri după-amiază pe A9, în Germania, în dreptul localităţii Bad Klosterlausnitz. Un camion condus de un şofer de 63 de ani a oprit într-o coloană pe prima bandă, ia rîn spatele lui a ajuns un TIR condus de un şofer român de 47 de ani. Acesta a oprit la rândul lui, dar după câteva secunde a fost proiectat în remorca din faţa lui.

Articolul continua dupa recomandari

Pur şi simplu un al treilea camion, condus de un şofer de 30 de ani, din Leipzig, nu a frânat şi a izbit în plin camionul românului. Şoferul din Leipzig a murit pe loc, în vreme ce românul a ajuns în stare critică la spitalul din Jena. A fost scos cu greu dintre fiarele cabinei.

După accident, A9 a fost blocat în direcția Berlin. Potrivit poliției, după accident, au avut loc mai multe coliziuni în coloana formată în spate. Un alt șofer a fost ușor rănit. Autorităţile au reacţionat furios după valul de accidente de pe autostrăzile germane.

Prim-ministrul din Turingia, Bodo Ramelow, și ministrul de interne, Georg Maier, au cerut miercuri sisteme electronice de frânare de urgență pentru camioane. Ramelow a scris pe Twitter: "Aceste accidente catastrofale arată în mod clar necesitatea ca asistența pentru frâna de urgență pentru camioane să fie și mai eficientă!"

Ministrul de Interne Maier a comentat în mod similar pe Twitter: "Este rău că pe autostrăzi oamenii mor din nou și din nou. Concluzia: aceste camioane extrem de grele au nevoie de sisteme moderne de frânare de urgență."

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook