Peste trei sute de motociclişti din întreaga ţară s-au unit şi au pus zâmbetul pe feţele unor copii instituţionalizaţi! De 1 Iunie, voluntarii au reabilitat apartamentele şi casele din Tulcea în care locuiesc. Şi nu s-au limitat la atât. De Ziua Internaţională a Copilului le-au făcut o surpriză de neuitat.

De la primele ore ale dimineţii, voluntarii s-au împărţit în echipe. Peste 50 de motocilişti au lucrat la cele patru apartamente în care copiii vor avea parte de tot confortul. Au adus centrale termice şi calorifere, pentru ca apa caldă şi căldura să nu le lipsească.

Articolul continua dupa recomandari

Ştefan Băncilă, organizator/voluntar BFH 2019: Ce se vede este o muncă de un an de zile și abia apoi încep lucrurile să curgă. Anul ăsta le-am pregătit din timp. Toate materiele le-am avut cu o săptămână mai devreme.

Alte echipe s-au ocupat de construirea unor magazii de alimente, au schimbat tâmplăria de lemn cu ferestre şi uşi din termopan, au termoizolat exteriorul locuinţelor şi au înlocuit tot mobilierul.

Cristian Hrubaru, organizator Bikers For Humanity: Copiii când vor intra în casă vor găsi pătuțuri, vor găsi birouri birouri noi, vor găsi bibliotecă și așa mai departe. Am fost deja în 4 - 5 locații unde am lăsat jucării, hăinuțe, alimente și tot felul de lucuri pe care le-am strâns din donații de la oamenii de bine de pretutindeni din țară.

În timpul amenajărilor, voluntarii au avut grijă ca de 1 Iunie copiii să aibă parte şi de distracţie. Au mers la herghelie, unde au călărit şi s-au plimbat cu trăsura, au luat masa la restaurant, apoi le-a fost organizată o petrecere.

Felix Guţu, organizator/voluntar BFH 2019: Sincer, și acum mi se zbârlește pielea un pic, inclusiv după ce i-am dus înapoi și au văzut ce s-a întâmplat aici întrebau - pentru că am făcut două curse - "oare în gențile astea chiar sunt laptopuri? oare tabletele astea chiar merg?" Alte fete de 18-19 ani ziceau: "Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, nu am avut niciodată un 1 iunie ca ăsta!" 

Comunitatea de motociclişti din toată ţara a arătat că este unită de fiecare dată în cadrul proiectului "Bikers for Humanity".

Alin Caracaş, voluntar Bikers For Humanity: Este foarte important pentru comunitatea moto să facă abstracție de cluburi, de veste, de toate însemnele pe care le avem fiecare dintre cluburi, să realizăm că suntem, până la urmă oameni și să ajutăm alți oameni. Asta căutăm.

La finalul zilei, toți copiii au primit cadouri. Pe lângă donațiile venite din toată țara - rechizite, carți, jucării, haine, alimente, cei mici au primit laptopuri și tablete.