Misterul se adânceşte în cazul teribilei crime din Botoşani, acolo unde Petronela Mihalachi a fost înjunghiată cu 32 de lovituri de cuţit, într-o pădure de la marginea oraşului.

După ce, în urmă cu o săptămână, Bogdan Ionel, tânărul arestat după ce ar fi înjunghiat-o pe Petronela în pădurea Pacea, a declarat că adevăratul criminal este chiar iubita lui, astăzi ies la iveală noi detalii din anchetă.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 6 imagini în Galerie

Anchetatorii au percheziționat aparatul de fotografiat al lui Bogdan Ionel, singurul suspect în acest dosar, și, potrivit evz.ro, se pare că băiatul nu i-ar fi făcut nicio poză Petronelei Mihalachi în fatidica zi de 25 aprilie.

Dezvăluirea ar contrazice faptul că motivul pentru care Bogdan şi Petronela s-ar fi dus în pădurea Pacea ar fi fost o şedinţă foto.

Vezi 6 imagini în Galerie

Cei doi s-ar fi întâlnit în Parcul Mihai Eminescu, însă au decis să nu facă acolo pozele, ci în apropierea șoselei vechi de la ieșirea din Botoșani, adică un loc mai izolat.

Ei bine, dincolo de cimitir, Bogdan Ionel nu i-ar fi făcut nicio poză elevei de la Colegiul Economic Octav Onicescu. Mai mult, se pare că aparatul foto nu avea pe el nici o picătură de sânge.

Există totuși varianta să fi tras niște cadre, dar să le fi șters.

Vezi 6 imagini în Galerie

”Ca să adâncim puțin misterul, am aflat că în aparatul foto erau și câteva poze făcute în pădurice, cu aproximativ 20 de minute înainte de crimă... Artistice, pur și simplu cadre mai pregătite”, ar fi declarat pentru evz.ro un anchetator din Botoşani.

Iniţial, Bogdan Ionel a recunoscut că el este criminalul, ulterior a declarat că asasinul ar fi un bărbat bine făcut şi cu multe tatuaje pe care l-ar fi văzut în pădurea Pacea, iar apoi a declarat că ar fi ucis-o pe fata de 18 ani la cererea unui grup de persoane.

În 18 mai, tânărul arestat pentru omor după ce ar fi înjunghiat-o pe Petronela a declarat că adevăratul criminal este chiar... iubita lui.

Crima din Botoşani, ce spun procurorii

Bogdan Ionel și iubita lui s-au văzut într-adevăr în ziua crimei, însă cu multe ore înainte de înfăptuirea ei, adică undeva între orele 14:00 și 15:00. Ulterior, iubita lui a plecat la orele de curs și chiar a avut o discuție cu diriginta clasei, astfel că nu există dubii că nu s-ar fi aflat la școală. 

Fata a mers apoi direct în centrul de plasament unde era găzduită, iar mărturie stă faptul că sosirea sa a fost trecută într-un registru, conform procedurii. 

Vezi 6 imagini în Galerie

Anchetatorii au luat în calcul inclusiv varianta ca ea să fi părăsit centrul și să fi ajuns în pădurea de la Pacea. Au refăcut traseul atât cu mașina, cât și pe jos și au constatat că nu ar fi avut timpul necesar pentru a pleca din centru pentru o presupusă participare la crimă. 

Vezi 6 imagini în Galerie

Camerele video de pe traseu au fost de asemenea analizate în acest sens. Nici o probă nu indică prezența fetei la locul crimei.

„Avem date certe, la ce oră a vorbit cu fata, unde era ea. Cât îi lua să ajungă până la acel loc, presupunând că a plecat singură, s-a urcat într-un taxi și a fugit direct acolo. Nu se leagă nimic, fata nu a putut fi acolo”, a declarat pentru botosaneanul.ro Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Reamintim că Petronela Mihalachi a fost găsită moartă, în 25 aprilie, în pădurea de lângă Cimitirul Pacea.