Raluca Noacă, o tânără în vârstă de doar 15 ani, a murit în urma unui grav accident rutier, la Perieni, provocat de un şofer de 18 ani care a pierdut controlul maşinii din cauza vitezei şi a lovit un cap de pod.

Tânăra fusese declarată Miss Boboc, la Colegiul "Al. I. Cuza" din Bârlad.

Articolul continua dupa recomandari

Comunitatea din Perieni, profund marcată de moartea fetei

Vestea că frumoasa adolescentă şi-a pierdut viaţa a impresionat profund comunitatea din Perieni, care a trimis zeci de mesaje de imbărbătare familiei fetei.

Vezi 5 imagini în Galerie

Vinovat de tragedie este chiar un consătean al fetei, Sorin Roșca, un tânăr de 18 ani,  care abia își luase permisul de conducere și care s-ar fi angajat într-o cursă nebună la volanul autoturismului tatălui său. "Ralu", cum alintau prietenii pe adolescentă, se afla pe scaunul din dreapta.

Şoferul a lovit un cap de pod, la o viteză foarte mare

Viteza cu care conducea teribilistul șofer a făcut ca mașina, care circula pe drumul principal din Perieni, dinspre Bârlad, să se izbească puternic de un cap de pod, fiind proiectată în poarta căminului cultural din comună, și de acolo, înapoi pe carosabil.

Șoferul a scăpat cu răni minore în urma accidentului, însă Raluca a fost scoasă dintre fiarele contorsionate ale mașinii și transportată la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” în stare critică.

În ciuda tuturor eforturilor cadrelor medicale de a o salva, inima copilei a încetat astăzi să mai bată.

Medicii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a o salva pe fată

”Pacienta de sex feminin, in varsta de 15 ani din Perieni a fost adresata CPU Birlad de catre Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, pe 9 ianuarie 2019 ora 22:00, cu politraumatism toraco-abdominal si craniocerebral prin accident rutier. Inca de la preluare, pacienta prezenta stare generala grava fiind comatoasă - Glasgow 7. Investigatiile biologice si imagistice au obiectivat prezenta unui hematom subdural fronto-temporal stang si a hemoperitoneului. S-a intervenit chirurgical efectuandu-se splenectomie si evacuarea hematomului retroperitoneal cu evolutie nefavorabila insa post operator, din nefericire, la ora 11:50 pe 10 ianuarie 2019 declarandu-se decesul", precizează oficialii spitalului.

Şoferul ar suferi de "sindrom confuzional"

"Legat de soferul in varsta de 18 ani, este stabil hemodinamic, constient, evaluarea CT nu a obiectivat leziuni traumatice majore insa datorita sindromului confuzional instalat a fost adresat Clinicii de Neurochirurgie Iasi.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Beldiman”.

Tânărul obţinuse carnetul de foarte puţin timp

 ”Șoferul de 18 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. A fost deschis dosar de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor în care s-a produs evenimentul”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.