Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment cetăţenilor români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că, în ultimele zile, Atena se confruntă cu incendii de vegetație declanşate de temperaturile de până la 40 de grade Celsius.

Zeci de oameni au murit, iar peste 150 au fost răniţi în incendiile fără precedent, iar veştile rele nu se opresc aici. Serviciul de Meteorologie grec a anunțat o înrăutățire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină, vânt puternic și scăderea semnificativă a temperaturii.

Imagini dramatice cu incendiile devastatoare din Grecia (Video)

Potrivit unui comunicat al MAE, vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Detalii suplimentare despre evoluția vremii se pot obține accesând portalulwww.meteoalarm.eu.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

MAER recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.