Membri ai Forţelor Terestre ale SUA, aparţinând Unităţii de Luptă ”Ironhorse”, au început să sosească în România, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

În perioada următoare peste 500 de vehicule militare şi echipamente, printre care tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, vor ajunge în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Articolul continua dupa recomandari

”Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care  tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană «Mihail Kogălniceanu» din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. Rotaţia brigăzii IRONHORSE va începe în ţara noastră, urmând ca o parte din echipament şi militari să-şi continue drumul spre Bulgaria”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, dislocarea forţelor IRONHORSE este parte a prezenţei continue şi o ”dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securităţii în zona de est a Europei”.

Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forţele aeriene şi din forţele terestre în vederea consolidării interoperabilităţii între unităţile participante.

Sursa. News.ro