Afaceristul milionar din Braşov care şi-a ucis bunica şi-a recunoscut fapta. Dan Cămârzan le-a arătat anchetatorilor, pas cu pas, cum a comis atacul. Declaraţiile lui şochează. La fel şi transformarea milionarului. În zece ani, Cămârzan a ajuns dintr-un afacerist de succes, un personaj extrem de controversat. Zeci de oameni spun că sunt victimele lui. I-au oferit bani pentru case pe care nu le-a mai construit niciodată.

După o noapte petrecută în arest, milionarul Dan Cămârzan s-a întors la locul crimei. Acolo, în faţa anchetatorilor, a refăcut filmul zilei de marți. Afaceristul a explicat pas cu pas cum a ajuns să îşi ucidă bunica în vârstă de 93 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Cauza crimei, un acces de furie

Cămârzan a recunoscut că a ucis într-un acces de furie. Dar nu îşi poate explica gestul. Continuă să transmită aceleaşi mesaje abstracte pe care le susţinea şi pe reţelele de socializare.

Anchetatorii sunt în faţa unui personaj de film. În urmă cu zece ani, Dan Cămârzan era un afacerist cunoscut şi respectat. Un fost olimpic la matematică, care punea bazele unor proiecte imobiliare de succes. Avea o viaţă prosperă, cu o avere estimată la 29 de milioane de euro. Patru ani mai târziu, milionarul se căsătorea cu prima lui soţie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Las Vegas.

Victimele afacerilor milionarului

După ce s-a întors în ţară, Cămârzan a devenit de nerecunoscut, spun apropiaţii. A slăbit spectaculos, iar pe internet se autointitula Dumnezeu şi mărturisea că este consumator de droguri. Afacerile lui imobiliare au început să dispară una după alta. Ultimul lui proiect a intrat în insolvenţă.

Pe acel teren, în primăvara anului 2017, ar fi trebuit să fie deja construite două blocuri şi livrate către oameni apartamentele şi garsonierele pentru care plătiseră deja bani mulţi. În schimb, la doi ani distanţă, vedem acolo în spate doar un parter de clădire neterminat pe de o parte şi pe de altă parte, vedem doar schele metalice şi niciun picior de muncitor.

Aproape o sută de oameni îşi plătiseră deja apartamentele. Niciunul dintre ei nu şi-a mai recuperat banii.

”În jur de 70 de mii de euro am plătit pentru două garsoniere. În doar cateva luni am văzut că lucrările au sistat, adică a avut o echipă foarte mică care nu făcea decât să se învârtă pe şantier. Efectiv lucrările nu avansau”, spune o victimă.

”Am plătit un 1 milion 400 de euro toţi clienţii care am fost. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu banii. Nimeni nu a putut să justifice banii luaţi de la noi, să-i justifice că s-au băgat sau s-au dus în materiale.”, susține o altă victimă.

Partenerii lui Cămârzan sunt de negăsit. Potrivit unor surse, ar fi părăsit ţara. Numărul victimelor înşelate de afacerist este însă mult mai mare. Un alt complex rezidenţial din Braşov ar fi fost vândut oamenilor cu apartamente nefinisate. Victimele se tem că nu-şi vor putea recupera pagubele.