Hristos a Înviat! Este mesajul care a răsunat la miezul nopţii în toată România şi care, de acum, a devenit salut! Smerenie, credinţă, speranţă, dar şi bucuria împărtăşirii unui moment plin de spiritualitate sunt sentimente care îi încearcă acum pe toţi credincioşii ordotocşi. Din mână în mână, lumina sfântă a Învierii a ajuns la fiecare. În Capitală, bisericile au fost arhipline. La Patriarhie, slujba condusă de Prea Fericitul Daniel a fost oficiată de un sobor impresionant de preoţi. O ceremonie aparte a avut loc şi în cea mai veche biserică din Bucureşti.

Învierea Mântuitorului este cel mai important reper al creştinătăţii. Momentul în care toate relele sunt lăsate deoparte şi triumfă unirea, speranţa şi bucuria. Curtea Patriarhiei Române a fost neîncăpătoare. Mii de oameni au participat la slujba condusă de Preafericitul Daniel.

Articolul continua dupa recomandari

Tot în numele credinţei o mulţime de oameni au venit la cea mai veche biserică din Capitală, Sfântul Anton din centrul vechi. Lumina Sfântă a ajuns în ţara noastră adusă de la Ierusalim de o delegație a Patriarhiei Române. De pe aeroportul Henri Coandă, focul sacru a ajuns apoi la toţi credincioşii.

După slujbă, potrivit tradiţiei, mulţi dintre credincioşi au aprins Lumina sfântă şi la mormintele celor dragi, după care au dus-o şi în casele lor.