Astăzi, în ziua de Crăciun, medicul Mihai Lucan a ajuns la București, unde a fost la poliție pentru controlul judiciar. Celebrul chirurg a oferit primele declarații despre jurnalul secret găsit de procurorii DIICOT.

”Mai am o agendă, dacă vreți vi-o dau, ca să vedeți cât de secretă e. Nu comentez ce spun procurorii. Crdeți că am vrut să-l abordez pe șeful DIICOT? Ați interpretat greșit. Doar Dumnezeu poate să mă protejeze.”, a spus Mihai Lucan.

Articolul continua dupa recomandari

Încă din iulie 2017, de când ştia că este pus sub urmărire, Lucan ar fi început să-şi fac strategia.

Potrivit procurorilor, planul medicului ar fi fost ca fosta sa avocată să facă un cerc protector în jurul său. Tot aceasta era cea care ar fi trebuit să construiască un sistem relaţional cu procurorii, judecătorii, poliţia şi reprezentanţi ai SRI.

"Trebuie să găsesc un avocat din Bucureşti, unul care să strângă poliţişti, procurori, judecatori, oameni puternici în jurul meu. Să fie scutul meu. Să afle tot. Să ştie tot. Să fie câini loiali cu colţi ascuţiţi. Să nu mă zgârcesc.

Trebuie să aflu cine e acest băiat (procurorul de caz). Ştie prea multe despre mine. Să nu uit să întreb ce hram poartă şeful lui (Horodniceanu). Să nu uit să caut în registre, să văd cine a trecut pe la mine, cine îmi e dator. Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig", scrie în jurnal medicul Lucan.

Procurorii consideră că planul pe care intenţiona să îl pună la cale medicul Lucan, nu avea limite, după cum reiese din notiţele acestuia. 

"Nu îşi dau seama cât de dureroasă e răzbunarea. Eu nu le-am făcut nimic, dar orice sfidare are un preţ. De abia îi aştept să ajungă pe masa mea, la bisturiul meu. Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna...", notează medicul Lucan în jurnal.

Vezi 2 imagini în Galerie

Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. 

Doctorul este pus sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat pentru delapidare, iar prejudiciul se ridică la 5 milioane de lei.

Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de fiul lui său precum şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director la Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. 

Decizia, nu este însă definitivă, iar procurorii DIICOT au făcut contestaţie.