Marele artist este în comă, la spitalul Floreasca din Capitală. Inima i s-a oprit de două ori, dar medicii au reuşit să-l readucă la viaţă. Artistul care a încântat generaţii întregi cu şlagărele lui, are acum nevoie ca publicul să-i întoarcă dragostea. Şi se roage pentru el. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansa lui de salvare, dar colegii de scenă au încredere că Mihai Constantinescu va lupta pentru viaţa lui.

O ambulanţă l-a adus pe artist la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Soţia lui a observat că nu mai respira şi a chemat medicii acasă.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Constantinescu a fost 10 minute în stop cardio-respirator. Inima i-a pornit după minute bune de resuscitare. Peste noapte, a suferit al doilea stop cardio-respirator şi a intrat în comă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Artistul, din pacate, se afla in stare foarte grava. Prognosticul este rezervat din ceea ce spun medicii.

Artistul este echilibrat, dar episoadele repetate de "stop cardiac" fac ca starea lui să fie fragilă.

Zsolt kerestely, compozitor:Am intrat, din păcate, n-am putut să vorbesc, dormea, era legat la aparate, avea şi ochii acoperiţi. Am văzut că e slăbit. Are momente când îşi revine, apoi iar funcţionează doar cu aparate.

De 11 ani, cântăreţul avea probleme cardiace. În 2009, a suferit o intervenţie chirurgicală la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş, iar în 2017 a fost operat din nou.

I-a fost pus diagnosticul de stenoză aortică. O îngustare a valvei aortice îi bloca fluxul de sânge, de la inimă spre corp. Artistul a mărturist într-un interviu că, în momentele de cumpănă, mintea a fost mai puternică decât trupul.

Cătălin Crişan, cântăreţ: Am vorbit şi la telefon acum vreo două luni şi îmi spunea că e liniştit şi optimist.

Reporter: Ţi-a spus cumva de o pauză pe care o va lua de la concerte?

Cătălin Crişan, cântăreţ: Nu, nu mi-a spus. Din contră, era fericit că avea spectacole. Probleme cu sănătatea, însă, a mai avut şi înainte de cele două operaţii pe cord.

Zsolt kerestely, compozitor: Chiar in timpul imprimarii la televiziune, in studio, i-a venit rau si a cazut si a venit salvarea, atunci am aflat ca a avut ceva probleme. Pe urma si-a revenit, era un baiat extraordinar de pozitiv.

A declarat de multe ori că îşi doreşte să adune într-un album atât şlagărele, cât şi piesele care n-au fost auzite până acum, nici în spectacole, nici la posturile de radio.

Mihai Constantinescu a cucerit publicul prin simplitate şi naturaleţe. Muzica e singura lui avere. În viaţa de dincolo de scenă, s-a căsătorit de două ori, a iubit, a fost iubit şi a numărat regrete.

Zâmbetul l-a salvat din orice cumpănă. Artiştii se roagă acum ca medicii să facă pentru el o minune.