Opt cetățeni din Iran, Siria și Irak, care încercau să intre ilegal în țară, au fost prinși în ultimele 24 de ore de polițiștii de frontieră din Giurgiu și Dolj. Imigranții stăteau ascunși în două camioane, unul cu piese auto și altul cu semințe de floarea soarelui.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de luni spre marţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate din România.

Articolul continua dupa recomandari

Verificând mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii era secţionat şi relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, astfel că s-a trecut la deschiderea compartimentului marfă. 

S-ar fi urcat în camion fără știrea șoferului

În urma controlului, printre marfa transportată, au fost găsiţi ascunşi trei bărbaţi care nu aveau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 31 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără ştirea şoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetăţean afgan a cărui identitate nu o cunosc şi căruia i-au plătit 4.000 de euro. Totodată, ei au spus că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, cei trei iranieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Ascunși între sacii cu semințe

Totodată, Poliţia de Frontieră anunţă că, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui camion înmatriculat în Slovenia. Acesta era însoţit de un conaţional, ca şofer de rezervă. Cei doi transportau seminţe de floarea soarelui din Turcia, cu destinaţia Polonia.

Migranți prinși de polițiștii de frontierăVezi 2 imagini în Galerie

Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit în mijlocul de transport, iar în compartimentul marfă au fost găsiţi, deasupra sacilor cu seminţe, cinci bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că patru dintre ei sunt de origine siriană şi unul irakian, având vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Cei cinci au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, susţinând că şoferii nu ştiau că s-au ascuns în camion.

Şi în acest caz, şoferii şi cei cinci migranţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

sursa: news.ro