Nouă oameni au fost grav răniţi, duminică dimineaţă, într-un accident inexplicabil, produs la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Microbuzul în care se aflau a zburat pur şi simplu peste parapetul de ciment de pe marginea drumului, apoi s-a răsturnat pe câmp. O femeie e în stare critică. Şoferul, bănuit că a intrat cu viteză în curbă, le-a spus poliţiştilor că nu şi-a dat seama că se termină autostrada. Practic, el nu a văzut acest indicator care anunţa un viraj şi a mers drept peste parapetul de protecţie.

Urmele rămase pe parapetul din beton, înalt de peste un metru, arată că microbuzul în care erau nouă oameni a zburat pur şi simplu de pe şosea şi s-a oprit într-un stâlp de electricitate.

Articolul continua dupa recomandari

La ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, într-un loc cunoscut drept "curba morţii", şoferul nu a mai putut controla maşina.

Deşi este şofer profesionist şi face frecvent curse România-Cehia, bărbatul nu şi-ar fi dat seama că autostrada s-a terminat. A declarat că nu avea o viteză mai mare de 70 de kilometri pe oră.

”Nu aveam viteza! Doar am mers tot drept!”, susține șoferul.

Dar poliţiştii de la rutieră îl contrazic.

FLORIN POPA, IPJ Argeş: Nu a adaptata viteza la conditiile de drum si a parasit partea carosabila ajungand pe campul de langa acostamentul drumului.

”A mers cu aceeasi viteza cu care a mers pe autostrada”, spune un martor.

Toţi cei care erau în microbuz au fost răniţi. Doi pasageri au fost găsiţi în stare gravă. Toţi au ajuns la spital.

O femeie care stătea tot pe partea dreaptă, chiar în locul în care autovehiculul s-a izbit de stâlp, a fost scoasă de pompierii de la descarcerare şi e în stare critică.

ROMEO SAFTA - ISU Argeş: Femeia era prinsa in interiorul microbuzului, iar barbatul in exteriorul acestuia, avea piciorul prins sub microbuz.

Oamenii ar fi trebuit să ajungă duminică seară în Cehia, acolo unde lucrau la o fabrică de componente auto. Şoferul care i-a băgat în spital are acum dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.