Tragedia aeriană de la Borcea, de pe 7 iulie 2018, atunci când un pilot şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit cu un MiG-21 Lancer, a întristat o ţară întreagă.

Un coleg al pilotului a transmis un mesaj emoţionant prin intermediul unei poezii.

Articolul continua dupa recomandari

Caporalul Adi Dogaru din Buzău a scris o poezie în memoria pilotului Florin Rotaru, eroul de la Borcea care şi-a dat propria viaţă pentru a-i salva pe cei care se aflau la sol şi urmăreau show-ul aviatic.

"Onoare şi patrie!

Ce clipe triste! Şi-atât de multă jale / De-aş fi putut să zbor! Cumva să-ţi ies in cale, /Să nu te las să pleci! Şi să te scot din hău /Stimat coleg de arme ce-ai devenit erou!

Un vajnic luptător,căzut la datorie / Cu tricoloru-n sânge şi cu dorinţa vie, / Să îşi slujească ţara cu zel şi fără frică, / E jurământul sacru!Şi moartea nu-i risipă!

A preferat ca trupu-i să-i fie praf de stele / Şi sufletu-i de-a pururi să-i zboare printre ele, / Lăsând cu ochii-n lacrimi,copiii şi soţia / El a ales să moară,făcându-şi datoria!

O lecţie ne-ai dat,nu vom uita în veci / Vei fi cu noi tot timpul chiar dacă fizic pleci, / Colegii tăi în lacrimi ţi-aduc astăzi onor / Vei fi cu noi tot timpul, iubite comandor!".