O melodie hip hop a unui șofer român a devenit virală pe rețelele de socializare. Într-un video amator, tânărul e filmat în timp ce cântă live, despre viața șoferilor de TIR și a altor șoferi de cursă lungă din România.

Înregistrarea video a fost filmată sâmbătă, într-o parcare din Franța. În timp ce colegii săi se odihnesc și pregătesc un grătar, Florin, un șofer pe o mașină de 3,5 tone, începe să cânte o melodie hip hop, pe care el ca compus-o.

Articolul continua dupa recomandari

Cântecul se numește ”Călător prin Europa”, iar versurile compuse de tânărul din București se referă la viața șoferului român de TIR și a altor șoferi de cursă lungă.

”Ai pornit privind mereu în față/ În căutare de speranță, tânjind spre o altă viață/Și tot încerci să îți alungi tristețea/ Cu fiecare kilometru pe care-l faci se duce tinerețea/”, cântă șoferul.

”Florin, căruia prietenii îi spun ”Buffon”, cântă live, în timp ce acordurile muzicale răsună dintr-un CD Player. Colegii săi, care se odihnesc fiecare în dreptul TIR-ului pe care îl conduc, îl filmează cu telefonul mobil.

”Să lași totul acasă/ Și să fii călător,/ Călător prin Europa/ Chiar nu-i ușor! Călător prin Europa /Încercând să legi ceva/ Să ai un trai mai bun tu și familia ta/ Și uite-așa, chiar dacă e greu, frate/ Voi fi mereu mândru să fiu șofer pe trei jumate”, cântă tânărul.

La finalul filmulețului, care are aproximativ 2 minute, ceilalți șofer de TIR îl aplaudă pe Florin. ”Bravo”, se aude pe înregistrare.

Mii de șoferi români de TIR lucrează pentru companii din țară, dar și în străinătate și pleacă frecvent în curse lungi, prin Europa. Uneori, ei își revăd familiile doar după câteva săptămâni de călătorie.

NOTĂ: Acest articol a fost actualizat pentru a corecta o eroare în textul inițial, care menționa că tânărul cântăreț este șofer de TIR. Eroarea a fost îndepărtată și am precizat că tânărul e șofer pe un transport de 3,5 tone.