Trei maşini de poliţie abia cumpărate au fost lovite chiar de agenţii care le conduceau. Un carambol neobişnuit a avut loc astăzi în cel mai aglomerat oraş din Oltenia. Martorii spun că cele trei autospeciale făceau parte dintr-o coloană de cel puţin 10 maşini. În oraşul Balş, agenţii de la volan ar fi pornit sirenele pentru a evita traficul din zonă. Dar ultimul şofer din grup a făcut o greşeală, care ar putea să-l coste zeci de mii de euro.

Tăcuţi, cu mâinile în şolduri, poliţiştii din Mehedinţi evaluează pagubele. Autospecialele lor erau nou-nouţe. Acestia nu sunt agenţi constatatori, ci părţi vătămate. 

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile au fost filmate de martori imediat după ce trei maşini de poliţie au fost implicate intr-un carambol. 

Cristian Tiţă, şeful Poliţiei Rutiere Olt: Agentul de poliţie care conducea ultima autospecială nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţa sa, pe care l-a proiectat din impact. L-a proiectat în cel de-al treilea autovehicul implicat în accident

Cele cinci autospeciale aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au plecat în coloană, în această dimineaţă, de la reprezentanţa auto din Afumaţi.

Accidentul a avut loc în Balş, cel mai aglomerat oraş din Oltenia. Martorii spun că cel puţin 10 autospeciale mergeau în coloană, urmând să ajungă la diferite secţii de poliţie din mai multe judeţe. 

În timpul accidentului, maşinile ar fi mers cu sirenele pornite, pentru a ocoli coloanele oprite la stop. 

Nu se ştie exact dacă toate maşinile aveau semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Testele făcute la locul accidentului au arătat că niciunul dintre poliţişti nu consumase alcool. Două dintre maşini au fost ridicate pe platformă, fiind avariate serios.

Autospecialele aveau poliţe RCA valabile, însă pentru că aparţin aceluiaşi proprietar este foarte posibil ca poliţa să nu acopere pagubele.

O veste proastă pentru poliţistul care a provocat accidentul. Pe lângă sancţiunea de patru puncte-amendă, acesta ar putea fi nevoit să suporte reparaţiile din buzunar.