Este scandal de proporţii la Spitalul Judeţean Constanţa. Un băieţel de numai nouă luni a murit aici din cauza rujeolei. Părinţii spun că cel mic ar fi luat virusul din spital pentru că a fost internat pentru bronşită lângă un alt copil care avea rujeolă.

Răpusă de durere, acestă mamă încearcă să înţeleagă de ce a murit copilul ei de 9 luni. A ajuns cu el de două ori la Spitalul Juudeţean Constanţa. Prima dată, Daniel Alexandru a fost diagnosticat cu bronşită şi a fost internat într-un salon lângă un copil care avea rujeolă. 

Articolul continua dupa recomandari

Daniela Postică - mama:   
Mi-au dat drumul cu el asa, acasa, cu bronsita, netratata. E foarte bine, duceti-va acasa.

Cătălin Grasa - manager Spitalul Judeţean Constanţa:
Atunci când a fost internat prima data, in acelasi salon cu baietelul respectiv a mai fost internat un alt baietel care la momentul respectiv nu avea manifestari de rujeola.

Alexandru nu apucase să facă vaccinul împotriva rujeolei pentru că era pra mic. După câteva zile de la externare, starea lui s-a agravat. Aşa că părinţii l-au dus din nou din Tulcea, la Contanţa. 

Daniela Postică - mama:   
Toti care au venit nu stiau ce sa-mi zica. Doamna doctor mi-a zis "pana la urma ce-ai de pierdut, ca mai ai unu' acasa!".

Cătălin Grasa - manager Spitalul Judeţean Constanţa:
Avea insuficienta respiratorie acuta si reactie cutanata hipertoxica, de rujeola. Din pacate pacientul a fost deasupra resurselor terapeutice.

Mama spune că medicii nu ar fi lăsat-o să stea lângă fiul ei. Şi nici măcar nu ar fi anunţat-o că a murit. Când a deschis uşa salonului, patul în care ar fi trebuit să fie copilul ei era gol.  

Daniela Postică - mama:   
O asistenta m-a intrebat "voi ati venit asa, nu v-a anuntat nimeni?". nu, nu m-a anuntat nimeni, ce sa ma anunte? Domnul doctor a venit si mi-a zis ca copilul este la morga. "duceti-va la morga ca copilu-i la morga, are doua ore".

Până acum nimeni n-a deschis nicio anchetă. În România epidemia de rujeolă a ucis până acum 55 de oameni.