Şi când credeau că au scăpat de cozi, românii au dat peste altele. Pe litoral, s-a aşteptat cu orele chiar şi pentru covrigi sau gogoşi. Şezlongurile de pe plajă au fost rezervate cu zile în urmă, iar pentru cearşafuri, nu a mai fost loc. Până şi marea a părut prea mică pentru miile de turişti. 

"Mă simt ca acasă la Eforie!" Iar ca el s-au simţit alte zeci de mii de turişti. Încă de dimineaţă, pe plaja din Eforie Nord, n-aveai loc să arunci un ac. Şezlongurile au fost rezervate de acum o săptămâna, iar ca să îţi aşezi cearşaful pe nisip, trebuia să stai la coadă.

Articolul continua dupa recomandari

În Mamaia, a fost şi mai rău. Cei care nu au mai prins loc pe nisip, au stat în picioare. În apă, turiştii s-au îngrămădit mai ceva ca pe plajă. Şi chiar şi acolo au avut de aşteptat. 

Cătălina Smereca, corespondent Observator: "Cei care nu au venit de dimineaţă pe plajă cu greu au mai găsit apoi un loc pentru cearceaf sau pentru şezlong. Aşa se face că la orele după-amiezii, după cum vedeţi, în apă este un adevărat furnicar."

La orele prânzului, cozile de la autoservire se întindeau până pe faleze. Oamenii au aşteptat mai bine de o oră, să le vină rândul. 

"Am greşit staţiunea, din păcate." Aşa că şi-a căutat norocul în alta. Dar până să ajungă, a dat, din nou, de cozi. Cele din trafic. Şi totuşi, cel mai mare test al răbdării s-a dat în parcări. 

Ca să facem un calcul, până să ajungă efectiv să se relaxeze, un turist îşi petrece aproape jumătate de zi la coadă. În trafic, la masă, pentru o bere sau în parcare.

200.000 de români vor umple litoralul în acest weekend. Restaurantele şi-au dublat personalul ca să facă faţă.