Patru oameni morţi şi 13 răniţi, dintre care unii în stare foarte gravă. Este bilanţul unui tragic accident produs aseară pe un drum naţional din Buzău, la o trecere de nivel cu calea ferată. Un microbuz în care se aflau 16 persoane a fost izbit violent de un tren şi târat sute de metri pe şine. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, iar la locul accidentului au venit zeci de pompieri, politişti şi medici. Prima concluzie a anchetei: şoferul microbuzului nu a respectat semnalele acustice şi luminoase şi a rupt chiar şi bariera.

Oamenii care se aflau în microbuz au fost încarceraţi, iar patru dintre ei au murit.

Articolul continua dupa recomandari

Nenorocirea s-a petrecut puţin după ora 21.00, la o trecere de cale ferată pe Drumul Naţional 2 B, în apropierea localităţii C.A. Rosetti. Martorii povestesc că şoferul microbuzului nu a ţinut cont de nimic. Ar fi depăşit coloana de maşini care aştepta să treacă trenul ce venea dinspre Bucureşti. Şi a ajuns direct în faţa locomotivei.

Impactul a fost atât de puternic încât microbuzul a fost târât mai bine de 500 de metri. Bucăţi din el încă se află pe linia de cale ferată, dar şi pe câmpul din apropiere.

Călătorii din tren au sărit imediat în ajutorul victimelor

Microbuzul se pare că se deplasa din direcţia Oradea către Tişiţa, iar marea parte a pasagerilor proveneau din localităţile învecinate acestei destinaţii.

Oamenii se întorceau din Franţa şi Germania, de la muncă, pentru a-şi petrece acasă sărbătorile de Paşte. În Oradea, şoferul microbuzului i-a preluat şi ar fi trebuit să-i ducă în siguranţă, în Galaţi şi Brăila. Firma care deţine vehiculul are autorizaţie şi licenţă de transport.

Încă de la anunţarea evenimentului s-a delanşat planul roşu de intervenţie cu acordul prefectului.

La UPU au ajuns un nr de 13 pacienţi, dintre care 3 sunt critici. Din aceşti 3 pacienţi care au fost investigaţi, unul va fi tranferat la un spital de neurochirurgie întrucât are leziuni la nivelul extremităţii cefalice care necesită intervenţie de specialitate - Adrian Zoican, șef UPU Buzău

Printre ei se află şi şoferul microbuzului. Bărbatul este din Focşani.