MAE confirmă noua tragedie românească de pe autostrada M5 din Ungaria. Ambele maşini implicate în accident erau din România. Au fost făcute publice noi imagini cutremurătoare de la locul impactului.

Constantin Ţigănescu, un şofer român din Timişoara în vârstă de 30 de ani conducea pe M5, în direcţia Budapesta, o camionetă şi din motive încă necunoscute a izbit din spate semiremorca unui TIR înmatriculat de asemenea în România. 

Articolul continua dupa recomandari

Ministerul Afacerilor Externe confirmă tragedia şi a oferit un comunicat oficial: "Ambasada României în Ungaria urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 24 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România.

Vezi 4 imagini în Galerie

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea victimelor. 

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șoferul unuia dintre autoturisme, cetățean român, a decedat.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, la locul accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Vezi 4 imagini în Galerie

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale."