Ministerul Afacerilor Externe revine cu noi precizări în cazul accidentului teribil produs în apropiere de Budapesta, Ungaria, în care 9 români au murit.

Potrivit MAE, microbuzul în care se aflau cei 9 conaţionali se deplasa către România dinspre Slovenia în momentul în care a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal cu un camion.

Articolul continua dupa recomandari

Transmitem mai jos, integral, comunicatul MAE:

"Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei.

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate".