Şeful DIICOT, Felix Bănilă, nu exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă. Asta, pentru că ultimul raport al INML nu a putut oferi un rezultat concludent cu privire la ADN-ul din oasele identificate în pădurea din Caracal.

"Nu excludem niciuna dintre variante. Testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente", a declarat Felix Bănilă.

Articolul continua dupa recomandari

Despre eventualii complici ai lui Gheorghe Dincă, şeful DIICOT a spus că este devreme pentru a vorbi despre acest aspect, însă "nu neglijăm că ar avea sau nu".

Felix Bănilă a precizat că urmează finalizarea cercetării în cadrul ultimului mandat de percheziţie domiciliară.

"Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii şi locuinţei, pentru că s-a spus - şi corect s-a spus - că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”, a transmis şeful DIICOT.

De asemenea, Bănilă nu exclude varianta existenţei unei a treia victime în cazul Caracal. 

În 17 august, DIICOT anunţa că, printr-un comunicat, că specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în padure, în cazul Caracal, despre care Gheorghe Dincă a susţinut că ar fi ale Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie.

Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei.