Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din ţară, la bordul unui avion privat, în urma tentativei de lovitură de stat, relatează Daily Mirror, citând presa turcă. Anterior, se ştia că Erdogan ar fi în vacanţă la Bodrum.

UPDATE 01:00 Erdogan a încercat să obţină azil în Germania

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a încercat să obţină azil în Germania, după ce i s-a refuzat aterizarea la Istanbul, însă Germania i-a refuzat dreptul de a ateriza preşedintelui turc, relatează MSNBC.

În prima sa intervenţie din noaptea de vineri spre sâmbătă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat telefonic pentru CNN Turk că tentativa de lovitură de stat din Turcia este o acţiune încurajată de o "structură paralelă", relatează BBC News.

Erdogan ameninţă că tentativa de lovitură de stat va primi "răspunsul necesar" şi îndeamnă poporul turc să iasă în stradă.

Armata turcă a anunţat că impune legea marţială în ţară, a preluat controlul asupra televiziunii de stat TRT şi a anunţat restricţii de circulaţie.

Între timp, oamenii au început să îşi facă provizii de apă şi alimente de bază, pentru că se aşteaptă la penurii în perioada următoare.

Premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara că o facţiune militară este implicată într-o lovitură de stat.

Militarii au invocat regimul tot mai dictatorial şi ameninţarea teroristă.