Armata turcă a deschis focul asupra mulţimii strânse în Istanbul, pentru a protesta faţă de lovitura de stat, a declarat un fotograf AFP aflat la faţa locului, care evocă mai multe victime. Potrivit Sky News, cel puţin trei persoane au fost rănite la Istanbul, când au încercat să forţeze un baraj al armatei şi să traverseze unul dintre podurile peste strâmtoarea Bosfor.

UPDATE 02:11Cel puţin 17 ofiţeri de poliţie ar fi fost ucişi

Articolul continua dupa recomandari

O parte a armatei turce a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă o lovitură de stat în ţară. Istanbulul şi Ankara sunt survolate de elicoptere militare, iar la sol numeroase tancuri se află pe străzi.

Mai multe schimburi de focuri de armă au avut loc între poliţie, aparent loială actualului şef al statului, Recep Tayyip Erdogan, şi militarii pucişti.

Tot mai mulţi civili au început să iasă în stradă pentru a protesta faţă de tentativa de lovitură de stat. În piaţa Taksim, armata ar fi tras în ei, potrivit AFP.


Podurile sunt închise, iar în oraş au fost impuse restricţii de circulaţie.

Numeroşi turci au început să se strângă în piaţa Taksim, din Istanbul, în timp ce armata dă o lovitură de stat la Ankara, relatează The Guardian.

“Restaurantele şi magazinele se închid, se întâmplă ceva în Piaţa Taksim, iar bulevardul Tarlabashi pare închis”, a declarat jurnalistul The Guardian Ghaith Abdul-Ahad, aflat la Istanbul.

“Maşinile claxonează şi conduc pe contrasens. Mulţi oameni merg spre şi dinspre Taksim, există un sentiment de agitaţie, iar oamenii îşi verifică telefoanele şi ascultă la radio”, a adăugat el.

Preşedintele Recept Tayip Erdogan a îndemnat oamenilor să iasă în stradă pentru a pune capăt tentativei de lovitură de stat.

Pe de altă parte, presa rusă susţine că oamenii sărbătoresc. Informaţia nu este confirmată de presa occidentală.

Sursa: News.ro