Un pericol prea mare pentru copii lor! Asta spun disperaţi, la unison, o mulţime de părinţi despre locurile de joacă. Au şi dovezi dureroase şi revoltătoare. Ieri, o fetiţă a ajuns la spital după ce s-a accidentat grav într-un tobogan din Parcul Tei din Capitală.

Spaţiile de joacă pentru micuţi sunt în paragină, sunt rupte, sunt ruginite, sunt un pericol pentru copiii noştri.

Articolul continua dupa recomandari

Este ceea ce mulţi dintre părinţi o spun cu disperare. Unora mai că le e teamă să-şi lase puştii în mijlocul pericolului.

Ieri după-amiază, în parcul Tei, o fetiţă s-a prăbuşit dintr-un tobogan după ce o chingă s-a rupt, chiar sub ochii părinţilor. A ajuns la spitalul Floreasca cu multiple traumatisme. Accidente se poate întâmpla oricând la locurile de joacă din toată ţara. Mai ales la  Constanţa.

"Am găsit o stare a acestora în proporţie de 80% deplorabilă, cu lucrări de întreţinere. Vorbim de întreţinere cu schimbat scândurele, revopsit, lucruri care în opinia noastră pot fi realizate într-un termen scurt, fără a se aştepta cine ştie ce aprobare", a declarat Horia Constantinescu, CJPC Constanţa.

Bănci şi leagăne rupte, balansoare ruginite şi tobogane degradate. Toate sunt capcane extrem de periculoase pentru cei mici. 

În Constanţa, numai două parcuri din oraş au fost reabilitate, iar părinţii preferă să meargă la câţiva kilometri distanţă pentru a-şi lăsa copiii să se distreze în siguranţă. Toti ei spun că locurile de joaca din cartier sunt aproape imposibil de folosit. 

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului i-au chemat chemat astăzi la audieri pe reprezentanţii primăriilor din Constanţa şi Mangalia. Ancheta în ceea ce priveste incidentul petrecut în Parcul Tei, este în plină desfăşurare, iar cei responsabili riscă sancţiuni drastice.