Liderul sindical care a făcut stop cardio-respirator la întâlnirea sindicatelor cu ministrul Sănătăţii este în stare bună, dar va rămâne internat.

Starea de sănătate a liderului sindical care a suferit un stop cardio-respirator în timpul unei întâlniri a sindicatelor cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a îmbunătăţit, însă acesta va rămâne sub supraveghere, potrivit reprezentanţilor Spitalului Universitar de Urgenţă.

Articolul continua dupa recomandari

Conform reprezentanţilor unităţii medicale, bărbatul este în stare bună, dar rămâne in continuare in spital pentru monitorizare.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că în timpul întâlnirii informale de luni dintre ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi reprezentanţii sindicatelor din domeniu unui reprezentant al Confederaţiei Sindicale Meridian, cunoscut cu afecţiuni cardiace, i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator, el fiind resuscitat şi transportat la spital.

Conform sursei citate, secretarul de stat Cristian Grasu, subsecretarul de stat Tiberiu Brădăţan şi preşedintele Federaţiei Ambulanţa Gheorghe Chiş, care participau la întâlnire, au începând manevrele de resuscitare, continuându-le până la sosirea echipajelor specializate.

La faţa locului au ajuns două echipaje medicale din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucuresti-Ilfov care au continuat resuscitarea până la stabilizarea pacientului. După resuscitare, pacientul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Bărbatul căruia i s-a făcut rău este Valentin Crăciun, sindicalist la Confederaţia Meridian din Constanţa.

Sindicatele din Sănătate au mers luni la Ministerul Sănătăţii, pentru a discuta cu ministrul Sorina Pintea despre acordarea sporurilor în contextul schimbărilor legislative.

Sursa: News.ro