Acuzaţii grave de corupţie la PSD Arad, unde anchetatorii au făcut astăzi percheziţii! Doi deputaţi şi un senator PSD au ajuns la audieri. DNA suspectează că oameni grei din partid ar fi primit bani proveniţi din mita cerută şoferilor de TIR, în Vama Nădlac. Totul, pentru a putea transporta mai multă marfă decât cea înscrisă în acte. Percheziţii au fost făcute şi la Direcţia de Drumuri şi poduri Timişoara. 

Alături de şeful Partidului Social Democrat Arad, Dorel Căprar, încă un senator şi un deputat PSD sunt vizaţi de ancheta procurorilor anticorupţie. Anchetatorii suspectează că, de trei ani, o reţea formată din oameni politici influenţi şi funcţionari colectează mită de la şoferii de TIR care trec graniţa pe la Nădlac 2. 

Articolul continua dupa recomandari

În mod normal, fiecare TIR care iese din vama Nădlac 2 este cântărit pentru a se stabili dacă există un surplus faţă de marfa înscrisă în acte. În cazul unei diferenţe de tonaj, camionul este reţinut în vamă şi transportatorul - amendat. 

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Transportatorilor: Dacă, însă, eşti pe lista de favoriţi a celor de la control, de la DRDP, de la cântar, şi asta este o chestiune care funcţionează în România de peste 20 de ani, atunci nu e niciun fel de problemă

Surse din anchetă spun că mita adunată de funcţionari ajungea la Cristian Horgea, şef al Agenţiei de Control şi Încasare şi membru PSD. Acesta ar fi împărţit banii mai departe cu şefii din Departamentul de Drumuri şi Poduri, printre care şi şeful instituţiei, Cristian Ispravnic, tot membru PSD. 

De aici, sumele ar fi ajuns la liderii locali ai social-democraţilor, spun surse din anchetă. Deputaţii PSD de Arad Dorel Căprar şi Florin Tripa, dar şi senatorul PSD de Caraş-Severin, Ioan Chisăliţă, au fost audiaţi de DNA. Ultimul - în scaun cu rotile.

Ioan Chisăliţă, senator PSD Caraş-Severin: Nu am absolut nicio legătură şi o să vedeţi

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: Domnul Chisăliţă, în căruţ, nu era nici violator, nici criminal. Poate ar fi trebuit o intimitate a fiecăruia

Lucrătorii de la Vama Nădlac nu sunt străini de ceea ce înseamnă şpaga. În anul 2010 au cerut 1.450 de euro pentru ca 29 de camioane să treacă graniţa. Acestea aparţineau trupei AC DC.

Unul dintre angajaţii de atunci încă mai lucrează în subordinea actualului şef al Direcţiei de Drumuri şi Poduri. 

Cristian Ispravnic, şeful DRDP Timişoara: Şefii de partid nu mi-au cerut să fac anumite angajări. Nu pot să ofer alte detalii, atâta timp cât este un dosar în curs

Faptele de corupţie anchetate de DNA ar fi avut loc în perioada 2016 - 2019.